Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πρακτικά Συνέλευσης Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, 20 Ιουνίου 2012

Την Τετάρτη, 20/6, πραγματοποιήθηκε στο κηπάκι της Τσαμαδού συνέλευση με σκοπό τη δημιουργία αντιφασιστικής πρωτοβουλίας στη γειτονιά. 

Η συζήτηση ήταν αρκετά πλούσια και κοινό τόπο αποτέλεσε η πρόθεση για δράση συλλογική. Ακούστηκαν προβληματισμοί και απόψεις γύρω από το ζήτημα του φασισμού τόσο σε ευρύτερο επίπεδο όσο και στο πώς αυτό φαίνεται να εμφανίζεται στη γειτονιά των  Εξαρχείων, αλλά και της Βικτώριας. 

Σε επίπεδο δράσεων έγιναν οι εξής προτάσεις: παρέμβαση διαρκή στον ηλεκτρικό και σε λεωφορεία που συμβαίνουν φασιστικές επιθέσεις (Β5), κείμενο για προσέγγιση Ελλήνων και μεταναστών, συζήτηση με τους μαγαζάτορες από την πλατεία και κάτω (Πατησίων, 3η Σεπτεμβρίου κλπ), στην οποία θα μπει ξεκάθαρα το δίλημμα ή εμείς ή αυτοί, συντονισμός των δικτύων αλληλεγγύης που υπάρχουν στη γειτονιά, δράσεις και παρεμβάσεις για μαθητές σε σχολεία, περιφρούρηση με οργανωμένο τρόπο, συναυλία, πορεία, συνεργασία και παρέμβαση στις γύρω γειτονιές.

Αποφασίστηκε να επαναληφθεί η συνέλευση την Πέμπτη, 7μμ, 28/6, στο κηπάκι στην οποία θα κληθούν και άλλες συλλογικότητες και γείτονες, θα παρουσιαστούν 2 προσχέδια κειμένων (ένα για Έλληνες και ένα για μετανάστες το οποίο και θα κυκλοφορήσει σε διάφορες γλώσσες), θα λήξουν οι δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Τέλος, το όνομα της επιτροπής θα είναι ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Είπαμε ότι αν αργότερα εκτός των Εξαρχείων και της Βικτώριας προστεθούν και άλλες γειτονιές τότε θα καταγραφούν και τα ονόματά τους συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου