Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα για την Συνέλευση της 27/9


 Στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων ο φασισμός σηκώνει και πάλι κεφάλι. Εκπροσωπεί τα κατώτερα ένστικτα μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, κανιβαλισμού και βίας προς αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα. Στη βαρβαρότητα της κρίσης αντιπροτείνει ακόμα περισσότερη βαρβαρότητα. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι το αντίπαλο δέος στο σάπιο πολιτικό σύστημα, είναι η πιο αποκρουστική όψη του ίδιου του συστήματος. Ένα όργανο τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων, των φτωχών και των καταπιεσμένων. Ξεκινάνε από τους μετανάστες, αλλά ας μη νομίσει κανείς ότι είναι ασφαλής αν μείνει αδιάφορος: ο φασισμός δείχνει τελικά τα δόντια του σε όλους. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, αλλά και επιβίωσης, να του φράξουμε το δρόμο.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της γειτονιάς μας ξέρουμε καλά ότι εχθρός μας δεν είναι οι μετανάστες, οι μικροπωλητές που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους, οι τσιγγάνοι, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι άστεγοι. Με κανέναν από τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Τον αντίπαλό μας τον βλέπουμε στις κυβερνήσεις που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, στους εργοδότες που μας πετούν στην ανεργία, στην αστυνομική βία, στους ρατσιστές δολοφόνους που νομίζουν ότι μπορούν να λυμαίνονται την Αθήνα. Δεν θα ανεχτούμε με κανένα τρόπο τη Χρυσή Αυγή και τις δολοφονικές της επιθέσεις. Δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο απέναντί τους. Δεν θα δεχτούμε τη ντροπή να δέρνονται και να μαχαιρώνονται αδύναμοι άνθρωποι στην πόλη μας. Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε τους συλλόγους, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες, τις οργανώσεις των μεταναστών και όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής να συμβάλουν και να συμμετέχουν στη δημιουργία μιας πλατιάς αντιφασιστικής πρωτοβουλίας. Μιας πρωτοβουλίας που θα λειτουργεί μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς, για να οργανώσει όλους εκείνους και εκείνες που δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν στο φασισμό να καταλάβει την πόλη και τη ζωή μας.

Συνέλευση την Πέμπτη 27/9, 19:00 στο κηπάκι της Τσαμαδού

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία γειτονιών του Κέντρου
http://antifasistkentro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου