Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα για εκδήλωση Αντιφασιστικής



Σε μια περίοδο ολοένα οξυνόμενης πολιτικο-οικονομικής κρίσης και μπροστά στον κίνδυνο δυναμικής εμφάνισης και νίκης του λαικού κινήματος η ‘τρόικα εσωτερικού’ και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί επιλέγουν μια διπλή στρατηγική ανάσχεσης των λαικών αγώνων, με άξονα την ένταση της καταστολής απο τη μία και ενίσχυσης του αναδυόμενου φασιστικου φαινομένου απο την άλλη. Σε αυτό το φόντο η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι το αντίπαλο δέος στο σάπιο πολιτικό σύστημα, αλλά είναι η πιο αποκρουστική όψη του ίδιου του συστήματος. Ένα όργανο τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων, των φτωχών και των καταπιεσμένων, με σαφή απώτερο στόχο την επιβολή του κοινωνικού ολοκαυτώματος που φέρνουν τα μνημόνια και η νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις. Παίζοντας, λοιπόν, το ρόλο του χωροφύλακα των μνημονιακών δυνάμεων και των εργοδοτών, η Χ.Α. αναλαμβάνει όχι μόνο το χτύπημα των οργανωμένων λαϊκών αντιστάσεων, αλλά πρωτοστατεί και σε ένα πρωτοφανές κύμα προπαγάνδας και βίας με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα και τους ενόχους της σημερινής κατάστασης. Η συστηματική καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και τα πογκρόμ εναντίων των μεταναστών και άλλων θεωρητικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων αποτελεί κομμάτι αυτής της στρατηγικής και πρώτο βήμα στην προσπάθεια αδρανοποίησης και καταστολής του δοκιμαζόμενου λαού, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Προσπαθούν να στρέψουν την οργή και το μίσος από τους πιο ισχυρούς στους πιο αδύναμους, να σπείρουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και να διασπάσουν τις τάξεις των καταπιεσμένων (ντόπιοι εναντίον μεταναστών, τσιγγάνων κλπ). Η ανάσχεση της δράσης της φασιστικής συμμορίας στη γειτονιά μας, αλλά και η οργανωμένη απάντηση στην ολοένα εντεινόμενη καταστολή, παίρνουν σήμερα χαρακτηριστικά απόλυτης αναγκαιότητας!     
Ως κάτοικοι και εργαζόμενοι στα Εξάρχεια, μια περιοχή με πλούσια ιστορία και έντονη κινηματική παρουσία, καμία φορά θεωρούμε λανθασμένα ότι ο  αντιφασιστικός αγώνας δεν μας αφορά άμεσα, ή τουλάχιστον δεν αφορά τα τεκταινόμενα μέσα στη γειτονιά μας. Δυστυχώς η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Όχι μόνο έχει παρουσία η Χ.Α. στην ευρύτερη περιοχή (Πλατεία Κάνιγγος) μέσω των διαφόρων υπηρεσιών σεκιούριτι και των κυκλωμάτων προστασίας, αλλά πλέον σημειώνονται και άκρως ανησυχητικά φαινόμενα, όπως η παρουσία μπράβων στη λαϊκή της Καλλιδρομίου και η επέκταση της δράσης των εταιριών σεκιούριτι που έχουν σχέσεις με τη Χ.Α. (πχ CBI) στη Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους. Σε όλα αυτά προστίθεται το όργιο καταστολής, όπως κατέδειξαν και τα γεγονότα που ακολούθησαν την αντιφασιστική μοτοπορεία.
Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα του ζητήματος και την ανάγκη ανάληψης άμεσης δράσης, ως επιτροπή πρωτοβουλίας για τη συσταση Αντιφασιστικής Συνέλευσης Εξαρχείων προτείνουμε τη διεξαγωγή ανοιχτης εκδηλωσης στην πλατεια Εξαρχείων υπο τη μορφή συζήτησης και προβολής για τις 20 του Οκτώβρη. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όλους τους συλλόγους, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες, τις οργανώσεις των μεταναστών και όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής και έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας πλατιάς αντιφασιστικής πρωτοβουλίας. Μιας πρωτοβουλίας που θα λειτουργεί μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς, για να οργανώσει όλους εκείνους και εκείνες που δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν στο φασισμό να καταλάβει την πόλη και τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου